Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2007

Απαντήσεις εν τάχει στο www.diymusic.org

Θέλουμε να έχουμε κι εμείς ένα λόγο στο προφίλ μας όπως τουλάχιστον παρουσιάζεται από άλλους πέρα από μας τους ίδιους. Έτσι, θα παραθέσουμε το κείμενο παρουσίασης της Ωχράς Σπειροχαίτης όπως αυτό κατατίθεται στον δικτυακό τόπο www.diymusic.org "κοκκινίζοντας" τις διαφωνίες μας και αφήνοντας άθικτα τα σημεία όπου η υποκειμενική άποψη του συντάκτη δεν υπερβαίνει τα όρια της αυτονομίας μας:

Οι Ωχρά Σπειροχαίτη είναι μια έντονα αναρχική (απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε θα υπάρχουν και οι μη έντονα αναρχικές μπάντες, μόνο που δεν αντιλαμβανόμαστε τι ακριβώς χαρακτηρίζει το βαθμό της χαμηλότερης έντασης της αναρχίας τους) και καθαρά πολιτική μπάντα (θα προτιμούσαμε τη λέξη ξεκάθαρα πολιτική μπάντα, μια και έχουμε συλλογική πολιτική θέση και έχουμε επιλέξει να μη την κρυβόμαστε πίσω από προσχηματικά «απολίτικες» θολούρες) που χρησιμοποιεί την μουσική της (συνδιαλεγόμαστε με τους ήχους, δεν τους χρησιμοποιούμε, ειδάλλως θα χρησιμοποιούσαμε απλά μια ντουντούκα) μόνο ως δρόμο για να μεταδώσει αυτά που θέλει παρά ως μουσική (η φροντίδα μας για την μουσική, η βραδύτητα επεξεργασίας της έμπνευσής μας με σημείο αναφοράς τον σεβασμό στην μορφή που προβάλλεται εξάλλου και στα λίγα σχετικά κομμάτια που έχουμε σε σχέση με τον χρόνο ζωής του σχήματος άλλα δείχνει κι όχι την απαξίωση της μουσικής ως εκφραστικό μέσο) αυτό είναι και κάτι που έχουν δηλώσει αρκετές φορές στην μέχρι τώρα πορεία τους (ποτέ δεν έχουμε δηλώσει οτιδήποτε σχετικό). Μεγάλο σε χρονική διάρκεια συγκρότημα το οποίο έχει ως τελείως καινοτομικό χαρακτηριστικό τα βιολιά και τα ακορντεόν καθώς και μία από τις πιο ξεχωριστές φωνές του χώρου. Στιχουργικά χρησιμοποιούνε επί των πλείστων έτοιμα ποιήματα ή ακόμα και αποσπάσματα απο διάφορα έγγραφα τα οποία προωθούν κατά την γνώμη τους μία έντονη αντίθεση (προσπαθούμε η αντίθεσή μας να έχει αντικειμενικά κοινωνικά και ταξικά κριτήρια) στα δρώμενα (δεν είμαστε αντίθετοι στα δρώμενα γενικώς και αορίστως,... είμαστε αντίθετοι στην αστική επικυριαρχία) της κοινωνίας μας. Μια από της καλύτερες "ομάδες" του χώρου,δ εμένοι όλοι μεταξύ τους και κρατημένοι δυνατά από τα πιστεύω τους θεωρούνται για πολλούς "ακραίοι" , ίσως και λάθος σε μερικά πράγματα αλλά είναι αληθινοί σε αυτό που κάνουν και υποστηρίζουν την ανταλλαγή αγαθών χωρίς αντίτοιμο και χωρίς καν την απαραίτητη για πολλούς τιμή κόστους. Περισσότερες απόψεις του συγκροτήματος μπορείτε να βρείτε στο site.

Υ.Γ. Η παράθεση αυτή δεν αναιρεί επ' ουδενί την καλή πρόθεση των συντρόφων και φίλων που μας φιλοξενούν στον δικτυακό τους τόπο. Και είναι αυτονόητο ότι τους ευχαριστούμε για την φιλοξενία πέρα από τις όποιες διαφωνίες μας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλώς κάνατε και ασχοληθήκατε (αν και το κερασάκι-γίγας κατ' εμέ είναι πως χρησιμοποιείτε "αποσπάσματα από διάφορα έγγραφα!" superWOW) καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι γράφουν γρήγορα (όπως μιλούν) για να βγάλουν την υποχρέωση της έκφρασης (πρέπει να πουν αυτό που θα έπρεπε να πουν) χωρίς να δίνουν μεγάλη σημασία στο Λόγο τους.

Ανώνυμος είπε...

Υποθέτω πως το έχετε δει/έχετε ενημερωθεί, αλλά για κάθε ενδεχόμενο: η σελίδα στο diymusic άλλαξε ( http://www.diymusic.org/index.php?option=com_content&task=view&id=228&Itemid=62 ) με βάση τα όσα γράφτηκαν στο blog σας.

elia kirc είπε...

παιδια η κινηση του να κανετε ενα blog την βρισω τελεια γιατι η επικοινονια μαζι σας ειναι πιο ευκολη...
οσο για αυτα που ειποθηκαν σε αυτο το κειμενο εχω να πω τα παρακατω: σωστα εκφραζετε τις πολιτικες σας πεπιθισεις σας.
εγω προσωπικα πολλεσ φορεσ προσπαθησα να διαβασω ποιηση αλλα ποτε δεν " εβλεπα " αυτο που διαβαζα μεσα τις μουσικης που με εκφαζει περισσοτερο απο τις τεχνες τις υπολιπες , ειδα τις εικονες που ηθελα ακουγοντας αυτα τα ποιηματα με την δικη σας την μουσικη ... δεν ξερω αυτη τι στιγμη ποσο σχετικα ειαναι αυτα που γραφω με το συγγεκριμενο post .. απλος ηθελα καποια στιγμη να σας τα γραψω και μου δοθηκε επιτελους η ευκαιρια ...τελος θελω να πω γαι τις συναυλιες που ποτε δεν γινονται για να γινουν οπως με πολλα αλλα group του χορου .. πανατα κατα την διαρκεια τις συναυλιας εχετε κατι να πειτε η πολιτικο η κοινονικο η το οτιδηποτε και αυτο πιστευω οτι ειναι το καλυτερο...