Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008

Φωτογραφίες από την συναυλία της 14 Δεκέμβρη 2007 στην Villa Amalias, "τραβηγμένες" από μια φίλη...



5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γράφετε που γράφετε με ύφος χιλίων πεντακοσίων καρδιναλίων, τουλάχιστον να γράφετε σωστά.

Οι λέξεις στα ελληνικά μπορούν να έχουν πολλά νοήματα, μπορούν να χρησιμεύσουν και κυριολεκτικά και μεταφορικά, δεν έχουν ανάγκη από εισαγωγικά για να σταθούν.

Δε σας το μάθανε στο αυτοδιαχειριζόμενο δημοτικό;

Ανώνυμος είπε...

Εσύ ρε καραγκιόζη που το γράφεις αυτό έχεις τόσο πολύ ελεύθερο χρόνο που ψάχνεις και την ελάχιστη αφορμή για να γράψεις μόνο και μόνο για να τα χώσεις;

Προφανώς η λέξη στέκει μεταφορικά και χωρίς εισαγωγικά γιατί ως έκφραση χρησιμοποιείται ευρέως και έχει "νομιμοποιηθεί" γλωσσικά. Δεν παύει όμως να είναι μια έκφραση που προέρχεται από τον προφορικό λόγο οπότε και η χρήση των εισαγωγικών δεν είναι λανθασμένη. Είναι και τα δύο σωστά.

Τώρα εσένα ποιος σε διόρισε "προστάτη της ελληνικής γλώσσας"; Εσύ που τα έμαθες αυτά; Στην ΕΠΕΝ;

Ανώνυμος είπε...

Τα εισαγωγικά είναι trendy δάνειο των ηλίθιων ψευτοδημοσιογράφων που αγνοούν τη μεταφορά.

Ανώνυμος είπε...

Τα τσιμπούρια (ακόμη και τα ανώνυμα) μπορούν να ζήσουν μέχρι και 16 χρόνια χωρίς να πιούν αίμα. Μπορείς λοιπόν "ανώνυμο τίποτα" να χαλαρώσεις. Δεν χρειάζεται να τρέφεις την μικρότητά σου με τόσο ένταση σε τούτο το ιστολόγιο. Ξέρουμε ότι κάτι σε πονάει για να ασχολείσαι και σε κατανοούμε όλοι μας εδώ. Ελπίζω μόνο τα παιδιά να μην σε κόψουνε. Είναι κρίμα!

Ανώνυμος είπε...

Γενικά πάντως έχει δίκιο ο ανώνυμος για τα εισαγωγικά, πολύ εύκολα τα χρησιμοποιούμε στο γραπτό λόγο τα τελευταία χρόνια.

Μήπως είναι δάνειο από την αμερικάνικη γλώσσα;